Boeren Aa en Hunze benaderd voor zonnepanelen

Foto: LTO Noord

Agrarische bedrijven hebben veel ongebruikte ruimte beschikbaar op hun daken, terwijl deze ruimte erg geschikt is voor zonnepanelen. Ook in de gemeente Aa en Hunze, waar binnen het project ‘Zon op Dak Drenthe’ agrarische ondernemers met interesse in zonnepanelen op agrarische daken begeleid worden.

Afgelopen week zijn quickscans verstuurd naar alle agrarische ondernemers in de gemeente. Een quickscan is een eerste haalbaarheidsscan die gebaseerd is op openbare gegevens, waarbij onder andere gekeken is naar dakoppervlakte en dakligging.

Agrarische ondernemers die zich aanmelden voor het project krijgen een bedrijfsspecifieke en onafhankelijke energiescan, waarbij onder andere duidelijk wordt of de zonnepanelen financieel haalbaar zijn en welke maatwerkoplossingen toegepast moeten worden. Ook geeft het inzicht in terugverdientijd en de juiste vorm van subsidie.

Zon op Dak Drenthe is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Aa en Hunze, Tynaarlo en Noordenveld, Provincie Drenthe, Enexis en LTO Noord.  Op 16 juni en 23 juni worden een tweetal online informatiebijeenkomsten georganiseerd, waarbij de betrokken partners nadere uitleg geven over het project.

Aanmelden kan via deze link.

Reacties

Cookieinstellingen