Aa en Hunze onderzoekt belangstelling deelvervoer

Foto: Pixabay

De gemeente Aa en Hunze wil graag deelauto’s beschikbaar stellen voor inwoners. Voordat dit ingevoerd wordt is de gemeente benieuwd naar het autogebruik door de inwoners en de belangstelling voor een eventuele deelauto. Daarom wordt hierover een online onderzoek gehouden.

Binnen de gemeente Aa en Hunze verplaatsen de meeste bewoners zich met eigen auto, fiets of het OV. Maar ook steeds meer mensen delen een auto. Omdat ze bijvoorbeeld meer thuiswerken en niet meer dagelijks een tweede auto nodig hebben, of omdat ze niet meer werkzaam zijn. Het delen van een auto scheelt een hoop geld en stimuleert om een bewuste keuze te maken. Dus het is goed voor de portemonnee en voor het milieu.

Wethouder Co Lambert: “De mobiliteit in Nederland en ook in Aa en Hunze zal de komende jaren verder gaan verduurzamen. Mogelijk kan elektrisch deelvervoer hier een bijdrage aan leveren. Wij zijn erg benieuwd hoe inwoners hier in staan en of zij belangstelling hebben voor een deelauto in het dorp.”

Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente Aa en Hunze gedaan door Mobi Nederland. Mobi is een noordelijk bedrijf dat deelauto projecten begeleidt en hierbij altijd samenwerkt met lokale organisaties.

De enquête is tot en met 11 juli aanstaande in te vullen op deze pagina.

Reacties

Cookieinstellingen