Zaterdag 5 juni einde lockdown

Foto:

Er komt een einde aan de lockdown. Stap drie van de versoepelingen gaat door en wordt vervroegd van woensdag 9 juni naar zaterdag 5 juni. Dat heeft premier Rutte vrijdagavond bekendgemaakt op een ingelaste persconferentie. Dat betekent dat er vanaf volgende week zaterdag weer meer mogelijk is, zoals lekker uit eten gaan.

Er gelden nog wel veel voorwaarden, te vinden op Rijksoverheid.nl. Zo geldt een maximum aantal mensen van 50 per ruimte en natuurlijk ook nog de 1,5 meter.

‘We hebben goed nieuws te melden’,  begon Rutte zijn persconferentie. ‘Alle prognoses lijken uit te komen. We vertrouwen er op dat de dalende trend zich doorzet. Daarom zetten we stap drie een paar dagen eerder: zaterdag 5 juni in plaats van woensdag 9 juni.  Waarom een paar dagen eerder: omdat er zo een extra weekend is voor de culturele sector en de horeca.’

‘Maandenlang gold: gesloten, tenzij. Nu geldt: open, tenzij’, aldus Rutte.

In principe gaan bijna alle locaties binnen en buiten open; kunst en cultuur, horeca, sport, sauna’s, rondvaartboten, buurt- en wijkcentra, casino’s. Maar nachtclubs, discotheken, festivals en grote evenementen nog niet. Ook zijn er beperkingen in openingstijden: 06:00 tot 22:00 uur en geldt een alcoholverbod van 22:00 tot 06:00 uur. Eten afhalen kan tot 01:00 uur. Reserveren is verplicht, zelfbediening mag nog niet. Verder mogen in de horeca live-optredens en EK-wedstrijden op een groot scherm ook nog niet.

Zie voor alle nieuwe regels per 5 juni Rijksoverheid.nl.

 

Bron: Rijksoverheid. Foto: Pixabay.


SHOP LOKAAL, OOK ONLINE – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


Reacties

Cookieinstellingen