CBS-onderzoek: grote vaccinatiebereidheid

Foto:

Van alle Nederlanders van 16 jaar en ouder is 71 procent van plan zich te laten vaccineren -of al gevaccineerd- tegen het coronavirus. De vaccinatiebereidheid loopt op met de leeftijd en met het onderwijsniveau. Dit meldt het CBS op basis van onderzoek onder bijna tweeduizend mensen via de Gezondheidsenquête.

Ruim 80 procent van de 16-plussers vindt vaccineren tegen het coronavirus belangrijk of heel belangrijk. Van degenen die gevaccineerd willen worden of dat al zijn, is bijna iedereen deze mening toegedaan (96 procent). Van de mensen die zich niet willen laten inenten tegen corona, vindt opmerkelijk genoeg toch nog 42 procent vaccinatie van belang.

De vaccinatiebereidheid loopt op met de leeftijd: 64 procent van de 16- tot 30-jarigen is van plan zich te laten inenten of is al ingeënt, onder 75-plussers is dit 81 procent. Mannen zijn ongeveer even vaak als vrouwen van plan om zich te laten vaccineren (72 procent tegen 70 procent). Onder 25-plussers zeggen hoogopgeleiden (afgerond hbo of wo) met 77 procent vaker aan dat ze van plan zijn zich te laten vaccineren dan laagopgeleiden (68 procent) en middelbaar opgeleiden (69 procent).

62 procent van de Nederlanders van 16 jaar of ouder is ervan overtuigd dat de vaccins die in Nederland gebruikt worden tegen het coronavirus veilig zijn. Van degenen die niet van plan zijn om zich te laten vaccineren zegt 16 procent dat ze wel vertrouwen hebben in de veiligheid van deze vaccins, iets meer dan de helft is hiervan niet overtuigd.

 

Bron: CBS. Foto: Pixabay.

 


SHOP LOKAAL, OOK ONLINE – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


Reacties

Cookieinstellingen