Het Drentse voetbalteam van het decennium

Foto:

FC Emmen mag dan wel zijn gedegradeerd na het strafschoppendebacle tegen NAC, dat wil niet zeggen dat Drenten niet kunnen voetballen. Onze provincie heeft een aardig Team van het Decennium voortgebracht. Al staat dit team wel bijna onderaan de ranglijst van provinciale teams…

Jaarlijks beoordelen de scouts van het populaire voetbalspel FIFA de kwaliteiten van professionele voetbalspelers. Op basis van historische FIFA-spelersbeoordelingen analyseerde FLYERALARM welke provincies het afgelopen decennium de beste voetballers voortbrachten en wat de beste teams zijn per provincie.

De eigenaar van 2 voetbalclubs in Oostenrijk en Duitsland analyseerde ruim 5.300 digitale spelerskaarten van alle Nederlandse spelers over de afgelopen 10 jaar. Deze kaarten hebben een score op schaal van 99, gebaseerd op spelerskwaliteiten. Door de spelerskaarten uit de jaarlijkse edities van het voetbalspel tussen 2011 en 2021 te koppelen aan de geboortegegevens van alle spelers werden provincies beoordeeld én gerangschikt.

Zuid-Holland
Door de spelers met de hoogste scores van de afgelopen tien jaar te analyseren, ontstond per provincie een team met topspelers. Deze 12 provincie-elftallen samen behaalde een gemiddelde score van 75. De best scorende provincies liggen in de randstad. Na Zuid-Holland scoorden ook de teams uit Noord-Holland en Gelderland hoog met respectievelijke scores van 81 en 78, gevolgd door Utrecht (77). Ook Noord-Brabant scoort bovengemiddeld met een score van 76.

Drenthe (69) en Friesland (67) behaalden als enige provincies een gemiddelde spelersbeoordeling onder de 70. Friesland komt hiermee onderaan de lijst met een verschil van 16 punten ten opzichte van de best scorende provincie. Zeeland leverde niet voldoende spelers aan voor een elftal.

Kjell Scherpen
Het Drentse Team van het Decennium speelt in een 4-4-2 formatie en heeft als keeper Kjell Scherpen (Emmen). De verdediging bestaat uit Daley Sinkgraven (Assen), Joey van den Berg (Meppel), Jos Hooiveld (Tynaarlo) en Simon IJzerman (Coevorden). Verder wordt het middenveld gevormd door Mark-Jan Fledderus (Coevorden), Wouter Marinus (De Wolden), Bas Sibum (Emmen) en Erik Bakker (Hoogeveen). Voorin staan de spitsen Richairo Živković (Assen) en Jürgen Locadia (Emmen).

 

 

Meer informatie over de analyse en gegevens over alle provincies is te vinden op: www.flyeralarm.com/lp/nl_nl/content/fifa_provincies.


SHOP LOKAAL, OOK ONLINE – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


Reacties

Cookieinstellingen