Geboren in 1967 of 1968? Dan kun je je nu laten vaccineren

Foto:

Mensen geboren in 1967 of 1968 kunnen vanaf nu online een afspraak maken voor een coronavaccinatie. Dat meldt de GGD. Het is niet nodig om op de uitnodigingsbrief te wachten, die deze zaterdag of na Pinksteren in de bus ligt.

Aanmelden kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Hiervoor is een DigiD-inlogcode nodig.

Janssen
In totaal zijn er ruim 507.000 mensen geboren in 1967 en 1968. Naar schatting hebben 425.000 mensen uit deze groep nog geen vaccin ontvangen. Deze groep krijgt een vaccinatie met het Janssen-vaccin en wordt dus één keer gevaccineerd, want van het Janssen-vaccin is één prik voldoende.

Grotere groepen
Sinds 21 april wordt in Nederland gevaccineerd met het Amerikaans-Nederlandse Janssen-vaccin. Dit vaccin is tot nu toe ingezet voor kleinere groepen, zoals medewerkers van ziekenhuizen, en patiënten en medewerkers in de ggz geestelijke gezondheidszorg. Doordat er nu voldoende Janssen-vaccins worden geleverd om grotere groepen mensen te vaccineren, kan het vaccin nu ook bij de GGD  worden ingezet. Door het te geven aan mensen in bepaalde geboortejaren zet de GGD de beschikbare vaccins in Nederland zo effectief en efficiënt mogelijk in. Op deze manier kunnen zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen worden beschermd tegen corona.

Dubbele uitnodiging
Mensen kunnen meerdere uitnodigingen ontvangen. Mensen die al gevaccineerd zijn worden zoveel mogelijk uit de verzendlijsten gehaald, maar dit geldt niet voor iedereen omdat de vaccinatiegegevens bijvoorbeeld (nog) niet door het RIVM zijn ontvangen. Wie al gevaccineerd is, mag de dubbele uitnodiging weggooien.

Planning vaccinatiecampagne
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl

Bron: RIVM. Foto: Pixabay.


SHOP LOKAAL, OOK ONLINE – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


Reacties

Cookieinstellingen