Geboren in 1966? Dan kun je je nu laten vaccineren

Foto:

Mensen geboren in 1966 kunnen vanaf nu online een afspraak maken voor een coronavaccinatie. Dat meldt het RIVM. Het is niet nodig om op de uitnodigingsbrief te wachten, die deze vrijdag in de bus ligt.

Het gaat om 250.000 mensen. De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  heeft inmiddels 132 vaccinatielocaties geopend waar mensen terecht kunnen voor een vaccinatie. Aanmelden kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Hiervoor is een DigiD-inlogcode nodig.

Dubbel
De 1966’ers kunnen een dubbele uitnodiging ontvangen. Zij worden nu op basis van hun geboortejaar uitgenodigd, maar zijn soms al eerder via een andere route uitgenodigd. Bijvoorbeeld omdat zij werken in de zorg. Wie al gevaccineerd is, kan de dubbele uitnodiging als niet verzonden beschouwen.

Volgorde
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Dat doen zij op basis van adviezen van de Gezondheidsraad en de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.

 

Bron: RIVM. Foto: Pixabay.


SHOP LOKAAL, OOK ONLINE – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


Reacties

Cookieinstellingen