Aa en Hunze hakt knoop door over toekomst ‘t Ruige Veld

Foto: Redactie

De gemeente Aa en Hunze hakt komende maand een knoop door over de toekomst van ‘t Ruige Veld in Rolde. B en W hebben hun visie naar de raad gestuurd, die er 20 mei en 3 juni over vergadert en besluit. Vaststelling van de visie resulteert in een ontwerp bestemmingsplan in het najaar.

De toekomstvisie is opgesteld met input van verschillende betrokken partijen. Wethouder Henk Heijerman: “Uit vrijwel alle gesprekken kwam de natuur- en landschappelijke waarde van het gebied naar voren. Het gebied bevat unieke flora en fauna, biedt ruimte voor recreatie en moet ook in de toekomst publiek toegankelijk blijven. Dat soort zaken willen we behouden.”

Geen nachtzorg
Eerder al sprak het college zijn voorkeur uit voor een wijziging van het bestemmingsplan waarbij zorg mogelijk blijft, maar waarbij de nachtzorg verdwijnt. Heijerman: “Deze keuze komt met name voort uit de wens van (direct) omwonenden om de rust in het gebied te herstellen en de natuurontwikkeling te bevorderen.”

Woningen
Het college houdt de deur open voor een doorontwikkeling van het gebied waarbij er ruimte is voor een aantal woningen. Maar, zo laat wethouder Henk Heijerman weten: “Dan moet er wel een goed plan komen dat voldoet aan een aantal strikte voorwaarden.”

In dit tweede scenario wordt de bestaande bebouwing volledig gesloopt en wordt het gebied getransformeerd tot een natuurlijk woonmilieu met een beperkt aantal woningen die zorgvuldig in het landschap worden ingepast.

 


SHOP LOKAAL, OOK ONLINE – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


Reacties

Cookieinstellingen