TT-locatie volledig ingezet voor vaccinatie

Foto:

Door grotere leveringen van vaccins, kan er de komende weken meer worden gevaccineerd. Het Test- en Vaccinatiecentrum in Assen (locatie De Haar, bij de TT) wordt daarom vanaf 13 mei in zijn geheel in gebruik genomen voor het vaccineren, zo meldt de GGD Drenthe. Er blijft ruim voldoende testcapaciteit over op de overige testlocaties in Assen (Aziëweg), Emmen, Meppel en Hoogeveen.

De teststraten van de TT-locatie sluiten woensdag twee uur eerder, zodat er ruimte is voor de laatste aanpassingen en inrichting. Zo kunnen deze straten 13 mei gelijk gebruikt worden als prikstraten. Onlangs is voor de opschaling al een extra wachtruimte aangebouwd bij de TT-locatie. In totaal hoeven slechts twee uur testen op deze locatie opgeofferd te worden om dit mogelijk te maken.

Voldoende capaciteit
Met het overgebleven aantal teststraten aan de Aziëweg in Assen, in Emmen, Hoogeveen en Meppel kan GGD Drenthe dagelijks tussen 9.00 en 17.00 uur ongeveer 2800 testen uitvoeren. De afgelopen drie weken testte GGD Drenthe ongeveer 1200 – 1600 per dag, met af en toe een uitschieter tot 1900. Er blijft dus ruim voldoende testcapaciteit over.

Antigeentesten
De TT-locatie was de eerste GGD-locatie in Drenthe die met antigeentesten (ook wel sneltesten genoemd) ging werken. Het was de eerste GGD-locatie in Nederland waar de testen op de locatie zelf geanalyseerd werden. Inmiddels worden de sneltesten ook gebruikt op de testlocatie aan de Aziëweg in Assen, Emmen en Meppel. De locatie in Hoogeveen gebruikt op dit moment alleen PCR-testen, maar op alle locaties is een PCR-test mogelijk (en soms noodzakelijk).

 

Bron en archieffoto: GGD Drenthe.


SHOP LOKAAL, OOK ONLINE – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


Reacties

Cookieinstellingen