In Aa en Hunze krijgt 37,1 procent een uitkering

Foto:

Van alle Nederlanders van 15 jaar en ouder krijgt 32 procent een uitkering. Oftewel ruim 5 miljoen mensen. Het gaat om alle uitkeringen samen, van AOW tot WW. In de gemeente Aa en Hunze ligt dit getal hoger: bij ons krijgt 37,1 procent van de 15-plussers een of andere uitkering.

Een en ander blijkt uit het jaarlijkse overzicht Arbeidsmarkt in cijfers over 2020 van het CBS. Urk is de gemeente met relatief het kleinste aantal uitkeringsontvangers. In Bergen (NH) wonen relatief de meeste mensen met een uitkering.

Meer WW
In 2020 ontvingen gemiddeld 247.000 personen een uitkering in het kader van de Werkloosheidwet (WW). Dat waren er 24.000 meer dan in 2019. Voor het eerst na vijf jaar steeg het aantal mensen met een werkloosheidsuitkering.

Voor wat betreft arbeidsongeschiktheid en bijstand zijn de cijfers over 2020 als geheel nog niet bekend. In de eerste drie kwartalen van 2020 lag het aantal mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering iets onder dat van 2019.

Meer bijstand
Het aantal bijstandsuitkeringen was in mei 2020 veel hoger dan het jaar ervoor, met name door de coronagerelateerde Tozo-regeling voor zzp’ers. En het aantal mensen met een reguliere bijstandsuitkering lag eind vorig jaar 16.000 hoger dan aan een jaar eerder.

Meer info -en een kaart met gemeenten- in het onderdeel Uitkeringen van Arbeidsmarkt in cijfers.

Bron: CBS. Foto: Pixabay.


SHOP LOKAAL, OOK ONLINE – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


Reacties

Cookieinstellingen