Aantal elektrische auto’s in Aa en Hunze onder landelijk gemiddelde

Foto:

In Aa en Hunze staan 14.874 personenauto’s geregistreerd. Daarvan zijn 134 elektrisch en nog eens 131 plug-in hybride. Daarmee wordt van alle auto’s in de gemeente 1,78% elektrisch of deels elektrisch aangedreven. Dat is lager dan het landelijke gemiddelde van 2,26%. Een en ander blijkt uit onderzoek van kennisplatform EVplan.nl.

In de gemeente Aa en Hunze zijn er in totaal 23 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto’s. Dit zijn laadpalen die in principe iedereen kan gebruiken. Er zijn 3 publieke laadpalen. Hier kan iedereen gebruik van maken. Er zijn 20 semi-publieke laadpalen. Deze bevinden zich op privé terrein maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel. Op dit moment zijn er geen snellaadpunten beschikbaar in Aa en Hunze.

Laadpaaldichtheid
De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in Aa en Hunze ligt op 0,09% (12 elektrische auto’s per laadpaal). Dat is lager dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV’s per laadpaal).

Laadpaal aanvragen
De verwachting is dat steeds meer mensen overstappen op een elektrische auto. Er zullen dan ook meer laadpunten bijkomen. Rijd je elektrisch en heb je niet de mogelijkheid om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen? En is er nog geen oplaadpunt in jouw directe omgeving? Dan kun je wellicht kosteloos een laadpaal aanvragen bij de gemeente.

Laadpaal Aa en Hunze

Over het onderzoek
EVplan.nl is een kennisplatform voor elektrisch rijden en biedt praktische informatie voor de elektrische rijder. Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata (CBS, RDW, RVO, Klimaatmonitor). Voor meer informatie en verantwoording zie de onderzoekspagina www.evplan.nl/onderzoek/.


SHOP LOKAAL, OOK ONLINE – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


Reacties

Cookieinstellingen