Geboren in 1961? Dan kun je je nu laten vaccineren

Foto:

Mensen geboren in 1961 kunnen nu al online een afspraak maken voor een vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer. Dat meldt de GGD Drenthe. Het gaat om 245.000 personen die hierdoor versneld aan de beurt zijn voor een vaccinatieafspraak.

Aanmelden kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Hiervoor is een DigiD-inlogcode nodig.


Tempo omhoog

De GGD’en hebben inmiddels al meer dan 3 miljoen vaccinaties verricht op ruim 100 locaties en in totaal zijn er landelijk 5,2 miljoen prikken gezet. Aangezien de komende weken steeds meer vaccins beschikbaar komen, gaat het vaccinatietempo omhoog. Iedereen uit geboortejaar 1961 ontvangt binnenkort per post een uitnodiging voor een vaccinatie. Maar het is dus niet nodig om op deze brief te wachten.

Vorige week zijn mensen, geboren in of voor 1955, uitgenodigd om een vaccinatieafspraak te maken. Iedereen die nog geen gebruik heeft gemaakt van deze oproep en dat wél wil, kan dat alsnog doen.

Mensen geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960 krijgen via de huisarts een uitnodiging voor een vaccinatie. De GGD vaccineert deze leeftijdsgroep niet.

Het heeft op dit moment geen zin om een afspraak in te plannen als je later dan 1961 bent geboren. Deze afspraken worden afgezegd. Iedere dag filtert en controleert de GGD ingeplande afspraken op geboortejaar. Mensen die ongeldig een afspraak hebben gemaakt, krijgen bericht dat hun afspraak wordt geannuleerd.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins.

Bron: GGD Drenthe. Foto: Pixabay.


SHOP LOKAAL, OOK ONLINE – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


Reacties

Cookieinstellingen