GGD Drenthe zet 100.000e coronaprik

Foto:

REGIO- GGD Drenthe heeft vandaag (donderdag) de 100.000e coronaprik gezet sinds de start in januari. De volgende 100.000 zullen een stuk sneller gaan: het tempo gaat omhoog van 15.000 prikken per week nu naar 60.000 per week begin juni.

De Drentse organisatie is al geruime tijd klaar om veel meer te vaccineren. Zowel wat personeel als locaties betreft. De bestaande drie locaties in Assen, Emmen en Hoogeveen worden nog maar gedeeltelijk gebruikt en de vierde locatie in Meppel is zo goed als klaar voor gebruik. Zodra er meer vaccin geleverd wordt, kan deze ook open en zijn er in totaal 61 vaccinatie(loop)straten in Drenthe. Mede doordat de doelgroep verjongt en minder vooraf langs een arts hoeft én processen steeds efficiënter worden ingericht, kan het vaccinatietempo door al deze factoren straks flink omhoog.

Bijna 5 miljoen
Landelijk zijn er inmiddels bijna 5 miljoen mensen vaccinaties gezet. Tot nu toe gaat het daarbij om zorgmedewerkers langdurige zorg, mensen geboren in en voor 1954 (1955 ontvangt volgende week de uitnodigingsbrief), mensen met Syndroom van Down en mensen met een BMI hoger dan 40. Voor sommigen gevaccineerden is het hun eerste ‘uitstapje’ sinds tijden.

GGD Drenthe heeft honderden extra mensen aangenomen voor de bestrijding van corona. Voor bron- en contactonderzoek, testen, de regionale informatielijn en het vaccineren. Het gehele proces is een samenwerking van vele partijen, zoals Veiligheidszorg Drenthe en stewardessen van Transavia en KLM voor de ontvangst, Veiligheidsregio Drenthe/Brandweer, Wilhelminaziekenhuis Assen, het Noorderpoortcollege, apothekers, gemeenten en meer.

Weten wanneer jij aan de beurt bent? Zie Wanneer krijg ik een vaccinatie tegen het coronavirus.

Bron: GGD. Foto: Pixabay.


SHOP LOKAAL, OOK ONLINE – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


Reacties

Cookieinstellingen