Noordelijke ziekenhuizen: deze week hoogste corona-instroom

Foto:

REGIO- Noordelijke ziekenhuizen zien deze week de hoogste instroom aan corona-opnames sinds vorig jaar mei. De druk in de ziekenhuizen blijft onverminderd hoog, meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN).

De verwachting is dat dit de komende week niet zal afnemen, mogelijk zelfs verder zal toenemen. Door de noordelijke ziekenhuizen worden regelmatig patiënten overgenomen uit andere regio’s om de druk op de ziekenhuizen in Nederland evenredig te verdelen. Het is nog steeds alle hens aan dek voor het verplegend personeel. Er is daardoor veel uitval van personeel, wat betekent dat er minder reguliere zorg geleverd kan worden.

Per dag wordt gekeken welke patiënten geholpen kunnen worden en hoeveel operaties er kunnen worden uitgevoerd. Ondertussen wordt met spanning en zorg gekeken naar de komende week. Vooralsnog is er geen dalende trend in de corona-opnames.

Vaccineren
In hoog tempo vaccineren is volgens het AZNN cruciaal in de bestrijding van de pandemie. De inzet van het Janssen-vaccin helpt daarbij. Aanstaande vrijdag zal dit nieuwe vaccin richting de ziekenhuizen worden verspreid en gebruikt worden voor zorgmedewerkers, die direct patiëntencontact hebben.

De GGD’en gaan de komende weken hun vaccinatiecapaciteit verder opschalen. Het aantal besmettingen onder 70-plussers neemt intussen door de vaccinaties zienderogen af.

 

Bron: AZNN. Foto: Redactie.


SHOP LOKAAL, OOK ONLINE – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


Reacties

Cookieinstellingen