Kinderartsen: gezonde leefstijl beste medicijn

Foto:

REGIO- Kinderartsen van Treant Zorggroep zijn actief met het propageren van een gezonde leefstijl. Ze zien tijdens hun spreekuren op de drie ziekenhuislocaties in Hoogeveen, Stadskanaal en Emmen dat klachten van kinderen vaak voortkomen uit overgewicht en obesitas. De oplossing ligt bijna nooit in medicatie, behandeling of een operatie; een gezonde leefstijl blijkt vaak het beste medicijn.

Kinderarts Caroline Vos heeft daarom samen met fysiotherapiepraktijk Lampe in Emmen het programma KidsLife ontwikkeld, voor kinderen met overgewicht in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar. Het bijzondere aan dit project is dat er een programma voor onbepaalde tijd wordt opgesteld voor de deelnemende kinderen. Naast gezonde voeding en bewegen is er aandacht voor de oorsprong van de ongezonde leefstijl. Omdat dit vaak niet één oorzaak heeft wordt er nauw samengewerkt met verschillende zorgspecialisten, zoals een kinderfysiotherapeut, diëtist, kindercoach (kinderpedagoog, orthopedagoog, etc.), en buurtsportcoach. KidsLife is een samenwerking tussen Lampe Therapie, Treant Zorggroep, Gemeente Emmen, Samen Sterk Zorg en Dieetstyle.

Intensief begeleid
Dennis Flantua (16) werd na een bezoek aan Treant doorverwezen naar KidsLife vanwege zijn overgewicht (mede veroorzaakt door medicijngebruik). ‘Hij is intensief begeleid door de fysiotherapeut en diëtist en in het begin ging het afvallen heel hard. Na een jaar stopte hij in september 2020 met KidsLife; het ging heel goed met Dennis, zijn BMI was beter in balans en hij had geen medicijnen meer nodig.
Begin dit jaar was zijn gewicht weer wat gestegen door het weinige bewegen en Dennis zat minder goed in zijn vel door corona. Gelukkig kon hij meteen weer terecht en gaven de gesprekken, het sporten met de sportcoach en de contacten met de andere kinderen bij KidsLife hem weer een positieve boost. Ik ben blij om te zien dat hij elke keer weer met plezier meedoet met de sportlessen’, aldus Karen Flantua (50) moeder van Dennis. ‘En het is fijn, dat zodra de aandacht voor het volhouden van de gezonde leefstijl wat afzwakt, hij welkom is bij het team van KidsLife!’

Meerdere aanbieders
KidsLife is zowel in Emmen als in Hoogeveen actief en hoopt op korte termijn ook te starten in Stadskanaal. Naast KidsIife zijn er meerdere aanbieders waar Treant kinderen naar verwijst. Zo verwijzen kinderartsen ook naar Fitkids in Veendam en cool2Bfit in Hoogeveen.

Foto: Bianca Verhoef Fotografie


SHOP LOKAAL, OOK ONLINE – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


Reacties

Cookieinstellingen