Volvo-bestuurders claimen meeste parkeerschade

Foto:

REGIO- Bestuurders van een Volvo lijken de meeste moeite te hebben met parkeren. Dat suggereren cijfers van Univé. 2,4 procent van de Volvo-rijders die een autoverzekering hebben bij de coöperatie maakte de afgelopen twee jaar schade bij het parkeren; het hoogste schadepercentage in vergelijking met andere grote automerken. Regionaal gemeten is de kans op parkeermalheur onder Limburgers het grootst; Drenthe doet het beter.

Een onvoorziene lantaarnpaal of iets te voortvarend geweest bij het fileparkeren? Gemiddeld ontving Univé in 2020 meer dan dertig meldingen van parkeerschades per dag. De parkeerpogingen van Volvo-rijders leverden het vaakst nazorg op. Het Zweedse automerk wordt op de voet gevolgd door Mazda, Hyundai en Mercedes-Benz. De top-5 wordt afgesloten door Opel (2,1 procent).

Noorderlingen parkeren het veiligst
Univé vergeleek ook de regio’s: Limburgers blijken het minst schadevrij van de parkeerplaats af te komen. Met een claimpercentage van 2,2 procent komen de zuiderlingen er net iets nadeliger vanaf dan hun collega-automobilisten in het westen. Met beide 2,1 procent delen Noord- en Zuid-Holland de tweede plaats in het overzicht. In het noorden bleven parkeerders het vaakst schadevrij; in Drenthe claimden 1,9 procent van de verzekerden schade na een parkeermanoeuvre, in Groningen en Friesland zelfs 1,8 procent.

Roze Volvo
Er is ook nog gekeken naar het verband met de autokleur: bestuurders van roze auto’s lijken –met een claimpercentage van 2,3 procent– de meest ongepolijste parkeerstijl te hanteren. Het veiligst parkeer je volgens de meting van Univé in een crèmekleurige auto. ‘Maar parkeer hem dan vooral niet naast een roze Volvo in Limburg,’, voegt de verzekeraar er met een knipoog aan toe.

Bron en foto: Univé.


SHOP LOKAAL, OOK ONLINE – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


Reacties

Cookieinstellingen