Testevenementen roepen weerstand op

Foto:

REGIO- De testevenementen in ons land roepen veel weerstand op, en zijn tegelijkertijd erg populair. Een door een arts opgezette petitie tegen 538 Oranjedag -een fieldlab event met 10.000 bezoekers- is al ruim 175.000 keer getekend. Maar er zijn ook 1 miljoen mensen die een ticket voor datzelfde event probeerden te bemachtigen. In Drenthe zijn deze maand twaalf testevenementen met in totaal 4100 bezoekers.

Zorgen
De handtekeningen tegen 538 Oranjedag in Breda worden verzameld door een arts uit het plaatselijke Amphia Ziekenhuis die zich samen met collega’s zorgen maakt over de gevolgen van een testevenement met tienduizend bezoekers. Het 538-festival wordt in opdracht van de overheid georganiseerd om te onderzoeken hoe grootschalige evenementen in de nabije toekomst met corona door kunnen gaan. Alleen met een negatieve test mogen festivalgangers het Chasséveld op.

Beter besteden
Ook andere artsen, ziekenhuisbestuurders en verzekeraars zijn in het geweer gekomen tegen de testevenementen. In een gezamenlijke open brief aan minister De Jonge stellen ze dat de 925 miljoen euro die de overheid investeert in coronateststraten om mensen weer toegang tot evenementen en uitjes te geven, op een veel betere manier besteed kan worden.

FC Emmen
Bij de testevenementen in Drenthe gaat het onder meer om de wedstrijd FC Emmen – Heracles, op zondag 25 april. Daar zijn 1200 toeschouwers welkom. Waar zij een sneltest moeten halen is nog niet duidelijk, daarover speelt onder meer een rechtszaak die enkele snelteststraten tegen de Staat hebben aangespannen.

Weerstand?
Of er in Emmen of Drenthe ook weerstand is, bijvoorbeeld vanuit de zorg, tegen de testevenementen is bij ons nog niet bekend. We zijn wel benieuwd hoe iedereen daar over denkt. Mag het of niet? Reageren kan onder dit bericht op onze Facebook-pagina.

Lees meer:

Petitie tegen 538 Oranjedag

Open brief aan De Jonge

Rechtszaak snelteststraten 

Testevenementen Drenthe

Foto: Pixabay.


SHOP LOKAAL, OOK ONLINE – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


Reacties

Cookieinstellingen