Hoeveel bijen zijn er in Aa en Hunze?

Foto:

Regio- Hoeveel bijen zijn er in jouw tuin, in Aa en Hunze, in Nederland? Die vraag staat dit weekend -zaterdag 17 en zondag 18 april- centraal tijdens de Nationale Bijentelling. Voor de vierde keer op rij wordt Nederland gevraagd om massaal een half uur bijen te tellen in de tuin of op het balkon.

Jong en oud kan zo bijdragen aan onderzoek naar onze bijen en helpen deze bedreigde diergroep te beschermen. Aan het aantal voorinschrijvingen te zien, kan de telling weer op veel deelnemers rekenen. Tellen is dit jaar bovendien gemakkelijker gemaakt en kan direct in de tuin via smartphone of tablet.

Wisselende weer
Het wisselende weer van de afgelopen tijd maakt deze editie van de Nationale Bijentelling extra interessant. Al vrij vroeg in het jaar had Nederland een paar warme voorjaarsdagen, de eerste hommels waren toen al te zien. Vrij snel daarna daalde de temperatuur flink, tot winters niveau. Wat zijn de effecten van deze hevige temperatuurwisselingen op het aantal bijen die we nu buiten zien?

De Nationale Bijentelling is een goed moment om Nederlanders te wijzen op het belang van de bij en voor het delen van tips om zelf de bij te helpen. Zo kun je door het plaatsen van een bijenhotel in je tuin bijvoorbeeld nestgelegenheid creëren. Met het planten van bijvriendelijke bloemen en planten kun je zelf zorgen voor meer voedsel voor de bij.

Naturalis, Natuur & Milieu, IVN Natuureducatie en LandschappenNL willen met de telling zoveel mogelijk over bijen te weten te komen, zodat ze de wilde bij beter kunnen helpen.

Tellen maar: www.nationalebijentelling.nl. En deel je resultaten gerust met ons via onze facebookpagina.

Foto: Petra Scheutjens.


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen