Provincie Drenthe boekt positief resultaat over 2020

Foto:

Regio- De provincie Drenthe sluit het boekjaar 2020 af met een positief saldo van € 2,7 miljoen. Dat blijkt uit de Jaarstukken 2020. Ondanks de coronacrisis heeft de provincie vrijwel alle doelen die waren gesteld voor het afgelopen jaar weten te realiseren.

Gedeputeerde Staten kijken terug op een zeer bijzonder jaar, waarin ondanks dat bijna alles vanuit huis gebeurde, de ambtelijke organisatie, bestuur en het Drents Parlement goed hebben kunnen samenwerken. Bijvoorbeeld in het tot stand brengen van de Investeringsagenda, maar ook de uitwerkingen daarvan, zoals de Sociale Agenda, het Regiostedenfonds, de Woonagenda, voorstellen op het gebied van de Energietransitie en een nadere uitwerking van de Agenda Boer, burger en biodiversiteit. Ook de Economische Koers, een nieuwe Cultuurnota, het Mobiliteitsplan en de nieuwe Financiële Verordening zijn vastgesteld.

Noodfonds
Met het Drents Noodfonds cultuur kregen musea en podia hulp om in te spelen op de coronamaatregelen en leverde de provincie, samen met gemeenten, een bijdrage, aan het instandhouden van de Drentse culturele basisstructuur. Ook ondernemers in de vrijetijdssector kregen voor zover mogelijk een steuntje in de rug. Als plus op de Investeringsagenda hebben Provinciale Staten ingestemd met voorstellen om extra bij te dragen aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de regiosteden en om extra te investeren in fietsen in de provincie.

De jaarstukken zijn verzonden naar Provinciale Staten, die het 2 juni gaan behandelen in de statenvergadering.

De documenten zijn te downloaden op www.provincie.drenthe.nl/jaarstukken2020.


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen