Snelteststraten dagen Staat voor rechter

Foto:

Regio- Een groep commerciële corona-snelteststraten in Nederland, waaronder die in Emmen en Westerbork, stappen donderdag naar de rechter. De ruim 29 testorganisaties mogen van de overheid geen mensen testen voor de aanstaande proefevenementen. Die heeft dit exclusief uitbesteed aan de Stichting Open Nederland, die dit op haar beurt heeft uitbesteed aan het bedrijf Lead Healthcare. Oneerlijke concurrentie, zegt directeur Niels Prins van De Corona Sneltest in Emmen: “Wij eisen in kort geding dat dit monopolie van tafel gaat. Ook wij willen en kunnen testen voor deze proef-activiteiten, waaronder de wedstrijd van de FC Emmen tegen Heracles op 25 april.“

Gek
Het bedrijf voldoet volgens Prins aan exact dezelfde voorwaarden als de Stichting Open Nederland. “Wij zijn vooraf grondig gescreend door het ministerie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg en zijn al maanden actief in Emmen en Westerbork. Het is daarom gek dat een Emmenaar die mee wil doen aan een proefevenement straks naar Groningen moet terwijl hij in zijn eigen woonplaats ook getest kan worden.”

Voldoende capaciteit
De organisatie heeft volgens de directeur meer dan voldoende capaciteit om de 1200 supporters die welkom zijn bij de wedstrijd te testen. “Wij kunnen 600 mensen per uur testen en als het nodig is kunnen we heel snel nog een extra teststraat openen. Wij zijn al maanden actief in Emmen en Westerbork en nu wordt het werken ons plotseling onmogelijk gemaakt.“

Mensen die zich los van de proefevenementen willen laten testen kunnen trouwens nu en ook in de toekomst gewoon bij de teststraat terecht.

Foto: Pixabay.


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen