Vaccineren kan nu ook in Hoogeveen

Foto:

Regio- GGD Drenthe heeft vandaag de derde grote vaccinatielocatie in Drenthe in gebruik genomen. Naast Assen en Emmen wordt er nu ook geprikt in Hoogeveen. Het gaat om een pand aan de De Vos van Steenwijklaan 73, waar vandaag 375 mensen zijn geprikt. Om zo snel mogelijk te vaccineren, maakten sommige huisartsen vrijdag al gebruik van deze locatie. Zij vaccineren andere groepen mensen dan de GGD.

Het vaccineren vindt plaats in een voormalig kantoorpand op de begane grond. Hier zijn vijf vaccinatiestraten, een grote wachtruimte en de mogelijkheid om zo nodig uit te breiden. De komende weken zet GGD Drenthe hier circa 10.000 tot 18.000 prikken per week.

Al 80.000 vaccinaties
In totaal zijn er door medewerkers van GGD Drenthe vanaf begin januari al circa 80.000 vaccinaties toegediend in Emmen en Assen. Momenteel zijn het de zorgmedewerkers (langdurige zorg) én mobiele thuiswonenden (geboren in of voor 1951) die via de GGD Drenthe een vaccinatie krijgen. Dat gebeurt in Assen (de Haar), Emmen en Hoogeveen, 7 dagen per week tussen 9.00 en 17.00 uur.

GGD Drenthe prikt zelf (nog) niet in de avonden. Hiervoor is het wachten op de grotere leveringen van vaccins. Dat wordt landelijk bepaald evenals wie op welk moment een vaccinatie uitnodiging krijgt.

Meer info via www.coronavaccinatie.nl.

Bron en foto: GGD Drenthe.


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen