Waylon headliner op Bevrijdingsfestival Drenthe

Foto: Persfoto

Regio- Een fysiek festival behoort dit jaar niet tot de mogelijkheden, maar dat neemt niet weg dat Drenthe de vrijheid gaat vieren op 5 mei. In samenwerking met RTV Drenthe en De Nieuwe Kolk in Assen (DNK) brengt Bevrijdingsfestival Drenthe (BFD) een live uitzending met Waylon als headliner.

In De Nieuwe Kolk wordt een veelzijdig programma op poten gezet met behalve Waylon nog meer bekende artiesten en waarbij nieuw talent ook zeker niet wordt vergeten. Dit alles is op 5 mei live van 12.00 uur tot 24.00 uur te volgen via de kanalen van RTV Drenthe en als verrassing is het zo maar mogelijk dat in het kader van Freedom Rocks ergens een vrachtwagen geparkeerd staat en ter plekke een stevige set wordt gebracht, waarna de vrachtwagen even snel vertrekt als dat hij gekomen is, op weg naar de volgende locatie.

‘De dag van de Vrijheid op 5 mei ongemerkt voorbij laten gaan is volstrekt geen optie’, aldus bestuursvoorzitter Gerrit Boes van BFD. ‘Plan B is vanaf medio september ontwikkeld en met gepaste trots mag gesteld worden dat dit alternatieve programma veelzijdig, van kwaliteit is en vooral coronaproof.’

Zo zullen stadsmarkeringen met het thema Vrede en Vrijheid te zien zijn in Assen middels het Bevrijdingsvuur, de Wall of Freedom, met lasers uitgelichte gebouwen en honderden billboards met cartoons. Er staat een aantal exposities op stapel en er is ook aandacht voor educatie door de V-lab Express te plaatsen in de binnenstad van de Drentse hoofdstad. Een Vrijheidsmaaltijd wordt genuttigd in de Gouverneurstuin en er wordt vluchtelingen poëzie verstrekt ‘op recept’. Daarnaast is er een virtuele tour van het Anne Frankhuis en het Bevrijdingsfestival Drenthe gaat met het project “Verzetsstrijders in de Wijk” de mensen in de straat letterlijk opzoeken.

Zie ook www.bevrijdingsfestivaldrenthe.nl.


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen