Miljoenen voor Drents fietsnetwerk

Foto: Marketing Drenthe / Martine Hoving

Regio- Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland en wil dat graag blijven. Daarom stelt de provincie Drenthe de komende twee jaar 4 miljoen euro beschikbaar voor het verbeteren van fietspaden en de aanleg van nog ontbrekende schakels in het fietsnetwerk. Gemeenten en andere organisaties kunnen de subsidie aanvragen als ze zelf de helft van de kosten voor hun rekening nemen. In totaal wordt er dus 8 miljoen euro geïnvesteerd.

Het geld is door Provinciale Staten beschikbaar gesteld vanuit het onderdeel Toerisme & Recreatie van de Investeringsagenda PLUS. In de Investeringsagenda werd geconstateerd dat het met name van belang is om de kwaliteit van de huidige fietsinfrastructuur op peil te houden en te zorgen dat de fietspaden voldoen aan de huidige gebruikseisen.

De subsidieregeling is vooral bedoeld voor verbetering van de kwaliteit van de huidige fietspaden. Het gaat dan om fysieke maatregelen om het huidige recreatieve fietsnetwerk te verbeteren. Bijvoorbeeld het verbreden of verharden van een aantal recreatieve fietspaden, zodat deze ook beter geschikt zijn voor e-bikes, speed pedelecs en bredere fietsen als rolstoelfietsen en bakfietsen. Het comfort voor en de veiligheid van fietsers staat daarbij voorop.

Daarnaast staat de regeling ook open voor enkele nieuwe fietsverbindingen, namelijk daar waar het gaat om ontbrekende schakels in het netwerk. De regeling is niet bedoeld voor substantiële uitbreiding van het huidige netwerk, omdat Drenthe al over een zeer uitgebreid fietsnetwerk beschikt.

De subsidie kan worden aangevraagd door alle Drentse gemeenten en organisaties die recreatieve fietspaden bezitten zoals bijvoorbeeld Staatsbosbeheer, Stichting Natuurmonumenten en Stichting Het Drentsche Landschap. De werkzaamheden dienen uiterlijk in 2023 te worden afgerond.


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen