Avondklok zeker nog tot 21 april

Foto: Pixabay

Regio- De avondklok en alle andere huidige corona-maatregelen blijven nog een maand van kracht. Dat heeft premier Rutte bekendgemaakt tijdens de persconferentie van dinsdagavond. Wel gaat de avondklok op 31 maart een uurtje later in, in verband met de zomertijd. Vanaf dan geldt tot en met in ieder geval dinsdag 20 april een avondklok van 22:00 tot 04:30 uur.

Reden is de toename van het aantal nieuwe coronabesmettingen. Dat bleek vrijdag al uit ons wekelijkse overzicht (ondanks de afname in Aa en Hunze is er landelijk wel een toename). Ook liggen er meer patiënten in het ziekenhuis en ligt de r-waarde ruim boven de 1. Op de vorige persconferentie van twee weken geleden heerste nog wat optimisme over versoepelingen, zoals het openen van terrassen, maar daar is met de huidige cijfers geen sprake meer van.

Op 13 april is er een nieuwe persconferentie, over de maatregelen vanaf 21 april. ‘En in de tussentijd blijven we kijken naar wat wel kan.  Als de cijfers over een week meevallen, kunnen we de voorgenomen versoepelingen met betrekking tot bijvoorbeeld terrassen, winkels en hoger onderwijs naar voren halen. Maar het kan ook tegenvallen. En dan zijn wellicht strengere maatregelen nodig’, waarschuwt Rutte.

Hij wijst ook op de strengere maatregelen in de buurlanden. ‘Duitsland heeft de lockdown met een paar weken verlengd, terwijl de besmettingscijfers lager zijn dan bij ons. Ook Parijs en andere delen van Frankrijk zitten weer in een strengere lockdown. We moeten ons beseffen dat dit niet alleen ons treft. Nederland is geen eiland.’

‘De mooiere tijden liggen nog even voor ons. Als in de zomer alle mensen met een kwetsbare gezondheid en zestig-plussers zijn gevaccineerd, is versoepeling mogelijk. Ook kunnen we eerder terug naar normaal, als we ons aan de basisregels houden.’ Maar dat laatste blijkt in de praktijk steeds lastiger, zo beseft ook Rutte.

Het reisadvies wordt verlengd tot en met 15 mei. Dat betekent ook in de meivakantie het dringende advies om niet naar het buitenland te gaan, maar in eigen land vakantie te vieren. Voor de zomervakantie ligt er nu nog geen advies: ‘Maar ik heb wel de hoop dat er dan weer meer kan’, besluit Rutte.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/03/23/maatregelen-tegen-corona-blijven-gelden


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen