Meer zon op dak in Aa en Hunze

Foto: Pixabay

Gieten- LTO Noord gaat agrariërs in de gemeenten Aa en Hunze, Tynaarlo en Noordenveld ondersteunen bij het realiseren van zonnepanelen op de daken van hun bedrijfsgebouwen. Provincie Drenthe en de drie gemeenten stellen voor deze ‘gebiedsaanpak zon op dak’ gezamenlijk een subsidie beschikbaar van bijna 72.000 euro.

Wethouder Co Lambert: “Wij ondersteunen het project van LTO Noord graag. Het helpt ons om meer ‘zon op dak’ mogelijk te maken in onze gemeente. We hopen agrariërs in Aa en Hunze met deze subsidie te helpen en het makkelijker voor ze te maken om aan de slag te gaan met zonnepanelen. Door advies en ondersteuning van LTO wordt voor agrariërs hopelijk de drempel lager om ‘zon op dak’ te realiseren.”

In de gebiedsgerichte aanpak zon op dak wordt met een Quick Scan en een adviesrapport met een business case op bedrijfsniveau in beeld gebracht wat er mogelijk is. Wanneer meerdere ondernemers in een gebied zon op dak willen plaatsen, kijkt LTO Noord of het traject collectief kan worden opgepakt om kosten te delen. In samenwerking met Enexis wordt gebiedsgericht bepaald wat er nodig is qua gevraagde netverzwaring en aansluiting op het net.


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen