Aa en Hunze Stemt: opkomst 29 procent en rood potlood voor 25.000 euro

Foto:

Gieten- De opkomst voor de Tweede Kamerverkiezingen was in de gemeente Aa en Hunze om 14:00 uur 29,02%. In Schipborg is inmiddels bijna 50% van de stemmen binnen. Gevolgd door Ekehaar (39%) en Annerveenschekanaal (36%).

Landelijk: 23%
Landelijk was de opkomst tot vanmiddag 13.45 uur 23 %. Onderzoeksbureau Ipsos  schat de opkomst van gisteren en maandag op 12 procent en die op basis van de briefstemmers op 7 procent. In totaal komt de geschatte opkomst tot 13.45 uur daarmee op 42 procent. In 2017 was dat rond hetzelfde tijdstip 33 procent. Maar zowel gemeentelijk als landelijk is het lastig om beide opkomstcijfers met elkaar te vergelijken in verband met de brief- en vroegstemmers.

Stemmen kan nog tot 21:00 uur. De uitslagen worden rond middernacht verwacht, ook op gemeentelijk niveau. Uiteraard melden we de uitslagen hier zo spoedig mogelijk, komende nacht of morgenochtend.

Rood potlood voor 25.000 euro
Iets waar veel stemmers zich vandaag mee bezighouden is het rode potlood. Mag je die na het stemmen nu houden of niet? Het blijkt dat dat in de ene gemeente wel het geval is, maar in de andere (waaronder Aa en Hunze) moet je ‘m weer inleveren en wordt ie ontsmet en/of gerecycled.
Het rode potlood is zelfs al een collector’s item en wordt her en der te koop aangeboden. Iemand vroeg er al 25.000 euro voor…

 

 


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen