Versoepelingen vandaag: meer klanten in de winkels, zwem- en rijles, buitensporten

Foto: Pixabay

Regio- Winkels mogen vanaf vandaag meer klanten toelaten, kinderen tot en met 12 jaar kunnen naar zwemles, volwassenen van 27 jaar en ouder mogen met maximaal vier mensen buiten sporten op 1,5 meter afstand en vrachtwagenchauffeurs mogen weer theorie-examen doen en lessen volgen. Het zijn een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen, die het kabinet eerder aankondigde.

Bij winkelen op afspraak wordt nu gekeken naar de vloeroppervlakte en mag per 25 vierkante meter een klant ontvangen worden, tot een maximum van vijftig klanten. Eerst gold voor winkels dat er twee klanten per verdieping binnen mochten zijn.

Bij het winkelen op afspraak gelden de gangbare regels rondom corona, zoals de 1,5-metermaatregel. Verder geldt de regel dat mensen minimaal vier uur van tevoren een afspraak moeten maken, en dat winkels werken met tijdvakken van minimaal tien minuten. De nieuwe regels maken het voor grote ketens iets aantrekkelijker om hun deuren weer te openen.

Veel zwembaden organiseren extra zwemlessen om de achterstallige lessen in te halen. “Dat kan nu gelukkig makkelijk, omdat de baden dicht zijn voor andere bezoekers”, zegt een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB), “en het is ook fijn dat we ruim voor de zomer beginnen. Zo kunnen kinderen veilig naar het strand in hun vakantie.”

Tijdens de zwemlessen is er een coronaprotocol. Zo moeten ouders hun kinderen in zwemkledij, met daaroverheen een badjas of joggingpak, naar het zwembad brengen. Na de les mogen ouders helpen afdrogen, mits ze de 1,5-regel aanhouden. Ook zijn er speciale looproutes bij de kleedkamers.

Mensen die moeten rijden voor hun werk mogen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) lessen volgen en examens doen. Beroepschauffeurs zijn verplicht elke vijf jaar aan nascholing te doen, om ervoor te zorgen dat ze veilig de weg opgaan.

Het CBR roept kandidaten op om goed voorbereid naar de toetsen te komen, “omdat er door corona en het lage slagingspercentage 600.000 theorie- en praktijkexamens in te halen zijn”.


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen