Hoe stemden we vier jaar geleden?

Foto:

Regio- Over drie dagen weten we of de VVD de grootste partij blijft. Of dat de PVV de grootste wordt. En zal Forum net als twee jaar geleden bij de statenverkiezingen een enorme opmars maken? Of zal D66 het met Sigrid Kaag een stuk beter doen? En hoe gaan nieuwkomers als Volt het doen?

Zodra de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen bekend zijn zullen wij het melden, met de focus op de gemeenten in onze regio (Assen, Emmen, Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden en Midden-Drenthe).

Hoe was dat eigenlijk vier jaar geleden? Hoe stemden we toen? We hebben het even opgezocht. In 2017 was de VVD de grootste partij in vijf van de zes gemeenten. Maar niet in Emmen. Daar trokken de PVV en SP meer kiezers, zo blijkt uit onderstaand overzicht. Dit jaar ook weer? En zal DENK een kiezer in Borger-Odoorn weten te winnen?

Klik op de foto voor een vergroting:

 

Bron: verkiezingsuitslagen.nl.

 

Stemwijzer

Weet je nog niet op wie je moet stemmen? Check de onafhankelijke stemwijzer!

 


SHOP LOKAAL – Vind wat je zoekt in ons Online Warenhuis!


DEEL DIT BERICHT – Klik op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


ELKE DAG NIEUWS IN DE MAIL

  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


 

Reacties

Cookieinstellingen