Bomen wijken voor auto’s bij ’t Nije Hemelriek

Foto: Redactie

Staatsbosbeheer is maandag begonnen met het kappen van enkele tientallen bomen op het parkeerterrein bij ’t Nije Hemelriek (Gasselterveld). Dat moet extra parkeerplaatsen opleveren. Elders in het bos worden ter compensatie nieuwe bomen geplant.

Extra parkeerruimte is nodig door de groeiende toestroom van bezoekers aan het recreatiegebied, dat enkele jaren geleden een flinke boost heeft gekregen door de inrichting van de voormalige zandafgraving tot de nieuwe zwemplas Gasselterveld. Ook de wandelroute rondom de nieuwe zwemplas, de nieuwe en zeer populaire mountainbikeroute en het DX waterpark zorgen voor veel extra bezoekers en volle parkeerplaatsen.

In recente jaren was het op sommige zomerdagen zo druk dat de afrit van de N34 bij Gasselte moest worden afgesloten. Om de parkeerproblematiek op te lossen gaat Staatsbosbeheer daarom nu de inrichting van de parkeerplaatsen aanpassen.

Tegelijkertijd worden rondom het parkeerterrein zieke fijnsparren gekapt, die aangetast zijn door de letterzetter. Hiervoor worden eveneens ter compensatie nieuwe bomen aangeplant.


Wil je dit bericht delen op Twitter, Facebook of LinkedIn? Klik dan op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen