Ministerie stuurt 9200 inwoners van Aa en Hunze brief over Donorregister

Foto:

Het ministerie van VWS stuurt 9200 inwoners van de gemeente Aa en Hunze uiterlijk 12 maart een brief met de vraag om het Donorregister in te vullen.

Sinds 1 juli 2020 heeft Nederland een nieuwe donorwet. Iedereen vanaf 18 jaar komt in het Donorregister. Je kunt je keuze zelf invullen op www.donorregister.nl. Maak je geen keuze? Dan kom je in het register met ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’. Dat betekent dat je organen en weefsels na je overlijden naar een patiënt kunnen gaan.

Dit vulde Aa en Hunze in:
Tot 1 januari 2021 vulde 56,5% van de inwoners van Aa en Hunze vanaf 18 jaar zijn keuze over orgaan- en weefseldonatie in. Van hen heeft 58,4% toestemming gegeven voor orgaandonatie na overlijden, 31,1% wil geen orgaandonor worden en 10,5% laat deze keuze over aan de partner, familie of iemand anders.

Om mensen die nog een keuze moeten invullen hieraan te herinneren, verstuurt het ministerie van VWS brieven. Bij de brieven zit een formulier waarop je je keuze kan invullen. Als je al weet welke van de vier mogelijkheden je kiest, hoef je niet op de brief te wachten. Je kunt je keuze op ieder moment invullen óf wijzigen via www.donorregister.nl.

Inwoners van de gemeente Aa en Hunze die nog geen keuze hebben ingevuld, krijgen de eerste brief tussen 10 en 12 maart. Als je zes weken na ontvangst van de brief geen keuze hebt ingevuld, krijg je een tweede brief. Onderneem je daarna nog steeds geen actie, dan kom je met ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’ in het Donorregister. Ook hierover ontvang je een bevestigingsbrief.

Bekijk hier de Nederlandstalige brief en de brief in andere talen.


Wil je dit bericht delen op Twitter, Facebook of LinkedIn? Klik dan op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen