Interview Pauline Broekema gratis online

Foto: Merlijn Doomernik

Journalist Joep van Ruiten interviewt op woensdag 10 maart om 19.00 uur schrijfster Pauline Broekema over haar veelgeprezen boek Tekenares van Montparnasse. Dit online evenement is gratis bij te wonen. Ook is er gelegenheid om zelf vragen aan de schrijfster stellen. De bibliotheken in Drenthe bieden deze lezing aan.

Edith Auerbach
Pauline Broekema, ook bekend als journalist en voormalig NOS-redacteur en verslaggever, onderzocht voor dit boek het leven van de Duits-Joodse kunstenares Edith Auerbach (1899-1994). Wie is deze getalenteerde, dwarse en dappere vrouw van wie zelfs geen overlijdensdatum bekend was? Broekema schildert haar bewogen bestaan en de beroemde kringen waarin ze verkeerde, met nadruk op haar verblijf in Parijs in de jaren dertig en haar ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Eerder verschenen van Broekema onder meer de familiekroniek  Het Boschhuis, het uiterste der zee en Benjamin.

Joep van Ruiten is cultuurjournalist van het Dagblad van het Noorden. Kijken en meepraten op woensdag 10 maart De lezing is woensdag 10 maart vanaf 19.00 u te volgen via het Youtube kanaal van Biblionet Drenthe. Vragen aan de schrijfster kunnen tijdens het evenement via de chatfunctie van YouTube worden gesteld.


Wil je dit bericht delen op Twitter, Facebook of LinkedIn? Klik dan op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen