Taakstraf voor potloodventer

Foto: Redactie

De rechtbank in Assen heeft een 25-jarige potloodventer veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. De man maakte zich tussen september 2019 en maart 2020 schuldig aan schennis van de eerbaarheid tegenover zes meisjes tussen 13 en 17 jaar in onder meer Loon, Emmen en Westdorp.

In vijf gevallen stond verdachte zichzelf langs de weg af te trekken en in het andere geval heeft verdachte zijn jas open gedaan en zijn geslachtsdeel getoond. Het is volgens de rechters ‘een feit van algemene bekendheid dat het voor minderjarige getuigen een angstaanjagende ervaring kan zijn wanneer zij volkomen onverwacht en ongewenst met een dergelijk handelen worden geconfronteerd, hetgeen ook blijkt uit de verklaringen van de betreffende meisjes. Daar komt in het onderhavige geval bij dat verdachte in bijna alle gevallen, nadat de meisjes hem gepasseerd waren, hen met zijn bus voorbij is gereden en even verderop wederom is gaan staan masturberen (dan wel zijn geslachtsdeel heeft getoond) waar de meisjes opnieuw mee werden geconfronteerd. Dit maakt het des te angstaanjagender.’ De rechtbank rekent het verdachte aan dat hij geen rekening heeft gehouden met de jonge leeftijd van de meisjes en de gevolgen die zijn handelen voor de meisjes zouden kunnen hebben.

De rechtbank hield er in de strafmaat ook rekening mee dat de 25-jarige niet eerder is veroordeeld voor soortgelijke feiten, heeft bekend en inmiddels hulp heeft gezocht. Ten tijde van het potloodventen had hij enige stoornissen en was hij verslaafd aan wiet. Het potloodventen was voor hem een manier om stress te verminderen.

Lees hier de volledige uitspraak.


Wil je dit bericht delen op Twitter, Facebook of LinkedIn? Klik dan op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen