Loep en de Pyroman in alle Drentse bibliotheken

Foto:

Het boek ‘Loep en de Pyroman’ van Allart Hakvoort is binnenkort voor alle Drenten te leen in de bibliotheek. De Drentse bibliotheken hebben 70 exemplaren van het boek aangeschaft.

Ze geven hiermee een vervolg aan de vorige week gestarte actie met de bibliotheken in de drie noordelijke provincies om geld in te zamelen voor het Beatrix Kinderziekenhuis. Centraal in de actie, die nog loopt tot en met 31 maart 2021, staat het spannende kinderboek ‘Loep en de Pyroman’, geschreven door de Groninger Allart Hakvoort. Van de opbrengst van elk verkocht boek gaat 40 procent naar het Beatrix Kinderziekenhuis met als doel dat zieke kinderen door voorgelezen te worden afleiding krijgen en al lezend meegenomen worden in een wereld waar geen ziekte en pijn is.

Lezen en voorlezen zijn niet alleen een fantastische bron van afleiding, maar ook van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen. Uit onderzoek blijkt dat het leesniveau van kinderen in Nederland onder druk staat. De Drentse bibliotheken staan dan ook in de startblokken voor een breed, Drents leesoffensief. De actie rond ‘Loep en de Pyroman’ vormt een eerste aftrap voor dit leesoffensief. Binnenkort meer hierover.

Foto: Pixabay.


Wil je dit bericht delen op Twitter, Facebook of LinkedIn? Klik dan op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen