Toeristische overnachtingen vorig jaar met 30 procent gedaald

Foto:

Het aantal toeristische overnachtingen in Nederland is in 2020 vergeleken met een jaar eerder met 30 procent afgenomen naar 86,2 miljoen. In Drenthe was de afname iets minder sterk: 18 procent (van 7,3 miljoen naar 6 miljoen). Met dank aan de Drentse campings, die het wel goed deden.

Vooral hotels en groepsaccommodaties zagen het aantal overnachtingen afnemen, meldt het CBS op basis van voorlopige jaarcijfers. En dan met name in de grote steden in Noord-Holland en Zuid-Holland, waar het wegblijven van hotelgasten uit het buitenland duidelijk terug te vinden is in de cijfers. Hotels in Amsterdam boekten 72 procent minder overnachtingen.

In Drenthe daalde het aantal hotelovernachtingen vorig jaar van 922.000 naar 740.000 en in de vakantiehuisjes liep het aantal overnachtingen terug van 4,7 miljoen naar 3,5 miljoen. De groepsaccommodaties deden het nog slechter, het aantal overnachtingen daalde van 373.000 naar 162.000 (een afname van 57 procent).

De Drentse campings lieten daarentegen een stijging zien. Het aantal overnachtingen op de Drentse kampeerterreinen steeg vorig jaar van 1,2 miljoen naar 1,6 miljoen. Dit komt volgens het CBS door een sterke toename van het aantal binnenlandse gasten in de zomerperiode.

Bron: CBS.

Foto: Pixabay.


Wil je dit bericht delen op Twitter, Facebook of LinkedIn? Klik dan op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen