Drenthe steekt horeca hart onder de riem met terras-deken

Foto:

Provincie Drenthe stelt gratis Drenthe-dekens beschikbaar voor horecaondernemers met een terras. Hiermee wil de provincie deze ondernemers, ondanks dat er nog geen perspectief is voor opening, een hart onder de riem steken.

Uitgesteld
De actie werd eind 2020 al aangekondigd vlak voordat de horecaondernemers als eerste hun zaken moesten sluiten. Vanwege de sluiting en de lockdown werd de uitrol van de actie in eerste instantie uitgesteld. Gedeputeerde Henk Brink: “Wij realiseren ons dat alle ondernemers, ook in andere sectoren, hard worden getroffen door de coronacrisis en in een zeer onzekere en moeilijke tijd verkeren. Ondanks dat het perspectief ontbreekt starten we nu toch deze actie om de horecaondernemers te steunen. Met de Drenthe-dekens kunnen gasten, als de horeca weer open mag, langer warm buiten zitten op de terrassen in onze Oerprovincie”.

Aanvragen en verspreiding
Ondernemers kunnen dekens aanvragen van 25 februari tot en met 10 maart 2021 via de website van Marketing Drenthe. In de week van 15 maart horen ondernemers die een aanvraag indienen waar en wanneer zij hun dekens kunnen ophalen. De ophaaldagen zijn gepland op maandag 22 en dinsdag 23 maart. Er wordt gewerkt met afhaalpunten verspreid over de provincie om de reistijd zo kort mogelijk te houden en met tijdsblokken om het afhalen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Subsidieregeling
Naast de actie met de gratis Drenthe- dekens kondigde de provincie eind 2020 ook de subsidieregeling ‘energiezuinig en duurzaam warm buiten zitten’ aan. Deze subsidieregeling is uitgewerkt en wordt op korte termijn, na besluitvorming door Gedeputeerde Staten, opengesteld voor horecaondernemers.


Wil je dit bericht delen op Twitter, Facebook of LinkedIn? Klik dan op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen