Populariteit Drenthe groeit

Foto:

De populariteit van Drenthe is in de afgelopen tien jaar gegroeid. Op de ranglijst van favoriete provincies onder de Nederlandse bevolking boven 18 jaar staat Drenthe op de 6e positie. In 2011 stonden we nog op plek 8. We zijn Zeeland en Utrecht voorbijgestreefd. Dit blijkt uit het Steden & Streken Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 77.500 Nederlanders.

De complete ranglijst:

 1. (2) Noord-Brabant
 2. (4) Gelderland
 3. (1) Limburg
 4. (5) Zuid-Holland
 5. (3) Noord-Holland
 6. (8) Drenthe
 7. (7) Zeeland
 8. (6) Utrecht
 9. (10) Overijssel
 10. (9) Friesland
 11. (11) Groningen
 12. (12) Flevoland

De ranglijst is samengesteld op basis van de merkkracht, gemeten onder de gemiddelde Nederlander van 18 jaar en ouder. Merkkracht is een gemiddelde van naamsbekendheid, waardering en binding.

In het onderzoek zijn ook steden meegenomen, waaronder Emmen. Dat weet zijn positie op de ranglijst van sterkste merken onder de 100 grootste gemeenten van Nederland goed vast te houden in coronatijd. Bij de vorige meting van 2019 stond Emmen op de 24e positie in de top 100, dat is nu plaats 27. De gemiddelde Nederlander ziet Emmen als een sympathieke gemeente die zich kenmerkt door veel groen, een prettige sfeer en veel recreatiemogelijkheden.

Onder de inwoners heeft Emmen ook een sympathiek en daarnaast actief imago. Emmenaren waarderen in de eerste plaats het groen en de omringende natuur en daarnaast de goede sfeer, de fijne medebewoners en (buiten coronatijd) ook het aantrekkelijke aanbod van festivals en andere evenementen.

De stad Groningen staat in de stedenranglijst op een blijvende zevende plaats. Utrecht is de populairste stad en heeft deze positie overgenomen van Amsterdam, dat nu op de derde plaats staat. Maastricht is de nummer twee.

Bron en meer info op www.hendrikbeerda.nl


Wil je dit bericht delen op Twitter, Facebook of LinkedIn? Klik dan op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


 • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
 • .
 • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen