Roet giet vrömd mit Grunn

Foto:

Roet giet vrömd mit Grunn. Het winternummer van het Drents letterkundig tiedschrift is grotendeels gevuld met literair werk van een tiental Groninger schrijvers. Voor de totstandkoming van deze uitgave is samengewerkt met de Groningse schrijfster Fieke Gosselaar, die heeft gefungeerd als gastredacteur. In deze uitgave van Roet staat ook een interview met haar.

De redactie van Roet, bestaande uit Lukas Koops, Jan Harbers, Ton Peters en Sacha Landkroon, is van plan vaker nummers van Roet uit te brengen met werk in verschillende Nedersaksische streektalen. Tot nu toe was er in het tijdschrift plaats voor vooral Drentstalig werk, naast bijdragen in het Westerkwartiers, het Stellingwerfs en soms het Gronings. Dat wordt nu dus verbreed.

De redactie van Roet vraagt zich al geruime tijd af waarom de inhoud van Roet tot deze streektalen beperkt zou moeten blijven. Daarom biedt de redactie voortaan ruimte voor literair werk uit het Nederlandse deel van het Nedersaksisch taalgebied. Proza en poëzie dus in de streektaal uit Overijssel/Twente en Gelderland/Achterhoek. Het Nedersaksisch in al zijn variëteiten, daar gaat het de redactie om. Net als nu bij het Groninger nummer zal samengewerkt worden met gastredacteuren uit het betreffende streektaalgebied. De redactie van Roet is ervan overtuigd dat dit initiatief belangrijk is voor de toekomst van de Nedersaksische literatuur.

De Roet is te bestellen via de website van het Huus van de Taol: https://www.huusvandetaol.nl/product-categorie/tiedschriften/


Wil je dit bericht delen op Twitter, Facebook of LinkedIn? Klik dan op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen