Uitbraak verkiezingskoorts (light)

Foto:

Daar rijden ze: de verkiezingsborden. Op weg naar een plekje waar ze ons de komende weken wijzen op de 30 partijen waarop we in Drenthe kunnen stemmen voor de Kamerverkiezingen 2021.

Het is het enige teken van verkiezingskoorts bij ons in de regio. Kon je vier jaar geleden Wilders in het wild tegenkomen, dit jaar is daar geen sprake van. En flyeren gebeurt alleen huis-aan-huis. Geen politici of ingehuurde studenten in felgekleurde kleding met ballonnen en weggevertjes die ons op straat aanklampen om toch vooral te gaan stemmen en als het even kan op hun partij.

Het enige wat we op straat kunnen is ons vergapen aan de posters op de verkiezingsborden, om op de onderste twee rijen te ontdekken wat voor exotische partijen er nu weer een gooi doen naar een Kamerzetel. Gaan veel mensen Jezus volgen, deze keer? Of lukt het de piraten om de Tweede Kamer te enteren?

Wie stemt mag het zeggen…

Binnenkort krijgen we de kandidatenlijst en de stempas in de bus, om op 15, 16 en 17 maart te zorgen voor een politieke aardverschuiving. Of niet.

Weet je nog niet op wie je moet stemmen? Check dit: https://stemwijzer.nl/

 

Foto: Gemeente Emmen/Onno van de Witte.


Wil je dit bericht delen op Twitter, Facebook of LinkedIn? Klik dan op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen