Jongen loopt met ‘pistool’ in speeltuintje Gieten, pistool blijkt nepwapen te zijn

Foto: Politie Noord-Drenthe

112- De politie kreeg maandag rond 15:30 uur een melding dat er in een speeltuintje in Gieten een jongen aanwezig was met een wapen. Er werd gesproken over een pistool. Hierop zijn agenten naar het speeltuintje gereden.

De verdachte was nog aanwezig, bij het zien van de politie vluchtte de verdachte weg. ‘Gelukkig kregen wij al gauw door wie de verdachte precies was. Wij zijn direct naar zijn woning toegereden waar de minderjarige verdachte kon worden aangehouden. De verdachte was in bezit van een luchtdrukwapen, oftwel een balletjespistool’, vertelt de politie. Dit wapen is in beslag genomen en de verdachte zal worden gehoord.

Dienstauto vast
‘Deze snelle actie eiste dan ook wat van ons voertuig. Het gras rondom het speeltuintje was nog niet hersteld van de vele sneeuw en was behoorlijk drassig. Helaas kwam ons dienstvoertuig, opnieuw, vast te zitten. Dankzij een buurman en zijn trekker werden wij weer bevrijd uit het moerasgras en konden wij naar het bureau om daar het papierwerk voor de aanhouding van de verdachte in orde te maken.’


Wil je dit bericht delen op Twitter, Facebook of LinkedIn? Klik dan op één van de icoontjes boven de foto bij dit bericht.


  • Meer berichten zoals dit lezen? Dagelijks of wekelijks een handig overzicht van het belangrijkste en leukste nieuws uit de buurt in je mailbox? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief:
  • .
  • nieuwsbrief


Reacties

Cookieinstellingen